Mijn naam is Marita Zuurhout

Sinds een aantal jaren schilder ik eigen werk of in opdracht. Ik ben vooral autodidact. Bij kunstenaars volg(de) ik cursussen en workshops, waar ik meerdere technieken leer(de) en daardoor meer mogelijkheden heb om verschillende soorten schilderijen te maken.
Ik schilder in zowel acryl-, olie- en aquarelverf. Elk medium heeft zijn eigen bijzonderheid en is afhankelijk van stemming en gevoel.

Op deze website laat ik mijn liefde voor het schilderen zien. Nieuwsgierig om er meer over te weten? Er `in het echt` van genieten? Of interesse om een persoonlijk kunstwerk te laten maken? Neem dan contact met mij op.

Jeroen Bosch Project

Ontzettend trots waren we op onze tentoonstelling in de zomer van 2015 in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Vanaf 5 juli tot 28 augustus is daar mijn werk geëxposeerd geweest, zie afbeelding hiernaast, samen met dat van andere leerlingen van Academie-Renshof. De schilderijen hadden uiteraard alle betrekking op het werk van Jeroen Bosch. De meeste schilderijen waren eigen ontwerpen, in de stijl van Jeroen Bosch. Speels, met humor, en ook maatschappij kritisch. Zoals ook het werk van Jeroen Bosch. Enkele schilderijen werden gemaakt naar aanleiding van schetsen van Jeroen Bosch, of waren kopieën van een fragment van één van zijn schilderijen. Geschilderd in de traditionele technieken.